Téli Strongman Liga
Szervező CESA®

Téli Strongman Liga

2018-ban volt az első széria, amely jellemzője, hogy az ország strongman versenyzőinek a zászlóvivői négy fordulón keresztül, általában havonta, kuparendszerben mérik össze erejüket. Pontozásos rendszerben minden egyes helyezést átváltanak versenypontra és az összesítésben legtöbb pontot gyűjtő versenyző mondhatja magát a CESA® legerősebb emberének. Azért gondoljuk, hogy ez a versenyrendszer a legmegfelelőbb a versenyzők besorolásának, mert nem egy versenyre kell készülni és nem egy versenyen kell bizonyítani, hogy valaki jó, hanem egy egész szezonon keresztül.

További hasznos információk
Versenyszervezõ: CESA®
A CESA® - Közép-Európai Erősember Szövetség 2020 őszén alakult meg a sportág jelenének kiváló versenyzői kezdeményezésére. Azóta a versenykiírásaihoz csatlakozott több, mint 100 hazai versenyző. A létszám és az érdeklődés folyamatosan emelkedik. A szervezet egyesületi keretek között tevékenykedik. Az Egyesület vezetője Sebestyén János elnök, a vezetőség tagjai: Molnár Zsolt és Mounier Stephane.

A szervezet célja az erősportágak – kiemelten a strongman sport – népszerűsítése, versenyzési, sportolási lehetőség biztosítása az érdeklődők számára a pandémia ideje alatt jelenleg Magyarországon, a járványügyi helyzet feloldását követően pedig közép-Európai szinten.Az Egyesület első számú céljaként tűzte ki, hogy az ország vezető erősember versenysorozatát a Prémium Liga kupasorozatot saját szervezésben tovább megrendezi és ápolja a hagyományait.

Versenyzési lehetőséget kínál a Felföldi Játékok, a Crossover (kevert erősportok) kedvelőinek, valamint 2021-ben országos kupát szervez a hölgyeknek is. A ’21 év nyarán négy állomásos sorozatban a masters korú versenyzők is versenyzési lehetőséghez jutnak.
Versenyszabályzat
Következõ versenyek

Kiemelt támogatóink